Una metralladora recordada per tothom

Aquest post va dedicat a una arma èpica que tots recordarem ja que apareix en nombroses pel·lícules. Una de les aparicions més populars és en la pel·lícula The Godfather (1972) o El Padrino I en castellà dirigida per Francis Ford Coppola. Aquest film va ser guanyador de 3 Òscars i considerada per molts una de les millors 50 pel·lícules de la història del cinema. L’arma és coneguda ja que és la metralladora que van utilitzar els assassins de Sony Corleone a El Padrino I (1972). Després de llegir això molts de vosaltres ja sabreu de l’arma que parlo, i és que estem parlant de la  metralladora o subfusell Thompson M1928 .

La metralladora o subfusell Thompson M1928 utilitza un calibre .45 ACP (11,43mm), té un abast curt amb una alta cadència de foc i es va crear a Estats Units el 1928. Va néixer de la ment del General americà John Taliaferro Thompson ja que va veure que les armes utilitzades en la Gran Guerra per part del bàndol aliat eren massa pesades i compactes per poder ser manejades pels soldats. Aquesta metralladora, doncs, és compacta, automàtica i lo suficientment lleugera per ser carregada per un soldat sense cap tipus de problemes. Mesura 83 cm de llarg i pesa gairebé 5 kg (4,7 kg). La Thompson M1928 utilitza un carregador que pot emmagatzemar fins a 50 cartutxs.

Thompson-M1928
Metralladora Thompson M1928. Imatge extreta de The Specialists LTD

Aquesta metralladora no només ha triomfat en conflictes bèl·lics sinó que es tracta d’una de les armes més populars de l’industria del cinema. Ha aparegut en moltes pel·lícules convertint-se en una icona dins el món cinematogràfic. Tan és així que ha rebut nombrosos sobrenoms com Tommy Gun, Chooper, Chicago Typewriter, Chicago Piano. Alguns films en que apareix la Thompson M1928 són: Enemigos Publicos, Indiana Jones, La Calavera de Cristal, King Kong, Matrix Reloaded, Shaft… A continuació trobem la famosa escena de El Padrino I en què uns assassins maten a Sony Corleone. L’arma que empren per assassinar-lo és la Thompson M1928.

Sony Corleone asesinado (El Padrino I) [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube

La Thompson M1928 també és una arma lligada als gàngsters americans. Encara que l’arma es popularitzés per haver sigut utilitzada en Guerres i sortit en moltes pel·lícules, també és coneguda per ser usada pels principals líders nord-americans del crim organitzat. D’altra banda, aquest subfusell consisteix en una de les armes més empleades pels soldats d’Estats Units en la Segona Guerra Mundial i en les batalles de Corea i Vietnam. Més recentment, la Thompson M1928 s’ha anat substituent per armes més modernes, lleugures i econòmiques com la M3 Nord-americana o el Sten britànic.

800px-IJTD-M1928a
Kao Kan amb la Thompson M1928 a Indiana Jones and The Temple of Doom (1984). Imatge extreta de Viquipèdia 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s