Una metralladora protagonista de molts films i sèries

El post que trobem a continuació no va destinat a cap arma de cap personatge en concret. El següent post tracta una arma que han empleat diversos personatges de pel·lícules degut a la seva gran potència i mecanisme de dispar. D’altra banda, també ha estat usada en algunes sèries d’acció. En la vida real aquesta arma ha estat usada en diferents Guerres i ha estat objecte de múltiples modificacions. Així doncs, aquest post anirà dedicat a la metralladora multi-canyó Minigun.

La Mingun consisteix en una ametralladora multi-canyó, això significa que les bales no surten per un únic canyó, sinó que ho fan per més d’un. Depenent de la Minigun poden haver-hi més o menys canyons, per exemple, en la pel·lícula de Matrix trobem un ametralladora de 6 canyons. Aquesta metralladora multi-canyó també destaca per tenir una elevada cadència de foc, és a dir, que dispara moltes bales per minut, en alguns casos més de mil cada minut. La Minigun utilitza el Sistema Gatling de canyons rotatius accionat a través d’un motor elèctric que fa servir una font d’energia externa.

La Minigun és una arma produïda per General Electric.  El terme “mini” s’usava per diferenciar-la d’altres models amb el mateix mecanisme de dispar, però que utilitzaven uns cartutxos de 20mm o més grans. Un exemple és el canyó rotatiu M61 Vulcan. En la cultura popular, la paraula “Minigun” s’usa per referir-se a qualsevol ametralladora Gatling accionada externament (que fa servir una font d’energia externa), encara que també s’utilitza per armes amb la mateixa configuració i cadència de foc sense importar el calibre o la manera de fer-la servir. Aquesta metralladora també presenta alguns inconvenients com són el pes, el retrocés i la difícil maniobrabilitat d’aquesta; això fa que en la realitat sigui rarament usada.

Minigun-long-L
Mingun M134-A. Imatge extreta de WMASG

En la cultura popular la Minigunté un lloc molt important i pràcticament icònic ja que s’ha utilitzat en múltiples pel·lícules, sèries, llibres, anime, videojocs… Pel que fa les primeres, la Minigun ha aparegut en diverses com Depredador (1987) i Terminator 2: Día del Juicio (1991) les dos protagonitzades per Arnold Schwarzenegger. També ha aparegut a Rambo III (1988), Red Scorpion (1989), Fire Birds (1990), Last Action Hero (1993), The Matrix (1999), The Incredible Hulk (2008), The Dark Night (2008), Iron Man 2 (2010), Battleship (2012) o White House Down (2013), entre moltes altres. D’altra banda, la Minigun també ha aparegut en molts videojocs com en tota la saga Grand Theft Auto i Resident Evil, així com en Team Fortress o Gears of Wars.

El que vídeo que veiem a continuació és de la pel·lícula The Matrix i consisteix en l’escena del rescat de Morfeo. Per tal de rescatar-lo, Neo fa servir una Minigun de 6 canyons a dalt d’un helicòpter i d’aquesta manera està a l’abast dels enemics per poder-los disparar. Aquesta consisteix en una de les escenes preferides pels amants de la saga Matrix i ha fet que la Minigun tingui nombrosos fanàtics.

The Matrix – Morpheus Rescue – Super High Quality [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube

Per acabar aquest post us deixo un vídeo de la pel·lícula Depredator (1987) en que també es fa molt ús de la Mingun. En la següent escena podem veure un tiroteig a la selva en que s’usa aquesta metralladora.

Predator Mini-Gun Fire 10mins [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s