Un franctirador letal

El següent post va destinat  a l’arma d’un personatge no molt conegut, però que s’està popularitzant amb la presència en algunes pel·lícules actuals com 2 Guns (2013) o El único superviviente (2013) i en un futur proper participarà en el film Ted 2. El personatge del que estem parlant és el sargent Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) i l’arma que estudiarem en aquest post és el seu fusell de franctirador que utilitza en la pel·lícula Shooter: El tirador (2007) anomenat CheyTac M-200 Intervention.

ElCheyTac M-200 Intervention és un fusell de franctirador fabricat per l’empresa CheyTac per la intercepció d’objectius a llarga distància. La munició que utilitza és de calibre .408 CheyTac o .375 CheyTac i disposa d’un carregador de 7 bales. A continuació, tens una imatge amb diferents bales de varis calibres per poder veure la grandària d’aquests dos calibres i poder-los comprar amb altres. Aquest franctirador està basat en una remodelació del fusell EDM Arms Windrunner. Alguns documents de la mateixa empresa CheyTac diuen que aquest fusell és capaç d’assolir una distància  de 2.300 metres, un dels abasts més llargs de tots els franctiradors moderns d’avui en dia.

1339335839_ct087b
Fusell franctirador CheyTac M200 Intervention. Imatge extreta de SFW

El CheyTac M200 Intervention té un retrocés molt lleuger per tractar-se d’una arma amb una gran potència. Això es deu al fre de boca (element per reduir el retrocés d’una arma) McArtur PGRS-1, dissenyat per l’inventor d’armes Bruce McArthur per tal de treure els gasos del projectil abans que la bala sortís del fre de boca. Aquest franctirador també disposa d’un silenciador d’acer inoxidable fabricat per la OPS INC. Al estar construït per peces no reemplaçables d’acer inoxidable garantitza una vida igual o superior a la del fusell.

SHOOTER-03
Franctirador CheyTac M200 Intervention amb decoració de camuflatge. Imatge extreta de Redwolf Airsoft
SHOOTER-01
El sargent Bob Lee Swagger apuntant amb el seu CheyTac M200 Intervention. Imatge extreta de Redwolf  Airsoft

El franctirador que utilitza el sargent Swagger també gaudeix de mires òptiques diferents. La principal és la mira telescòpica NXS Nightforce 5,5-22×56 d’ampliació variable. La mira telescòpica alternativa es la US Optics SN-9. D’altra banda, també compte amb dos sistemes de visió nocturna: AN/PVS-14 i AN/PVS-14. El PVS-14 s’uneix a la mira diürna utilitzant el dispositiu Monoloc. A més, conté un làser IR per si s’han d’il·luminar alguns objectius puntuals.  Finalment, compte amb un conjunt de senors meteorològics KESTREL 4000 per mesurar una sèrie de factors importants a l’hora de disparar: vent, temperatura i pressió de l’aire i humitat. Seguidament trobem un vídeo de menys d’un minut que ens mostra un dels moments de la pel·lícula en què el Bob Lee Swagger dispara el seu franctirador CheyTac M200 Intervention. El sargent es troba a molt distància del seu objectiu, fins i tot la bala tarda uns segons en arribar, voleu saber què passa? Mireu el vídeo per saber si encerta o no amb el seu objectiu.

Swagger shooting with his Cheytac M200 [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s