L’escopeta que tots recordarem

Aquest post va dedicat a un dels nostres lectors amb el nom d’usuari @ratetsperduts ja que ens va demanar l’arma d’aquest personatge a través d’un tweet. Tot i això, és una arma que no se’ns hagués passat per alt i que tard o d’hora segur que s’hauria inclòs en aquest blog. L’arma d’avui és d’un personatge peculiar i fantàstic, interpretat per una persona que ha sigut fisioculturista, polític i actor. Ha protagonitzat nombroses pel·lícules, entre les quals trobem Conan the Barbarian (1982), Predator (1987) o Total Recall (1990). Quasi tots sabreu de qui parlo, el que no sabreu és l’arma que analitzarem. Doncs bé, en el post d’avui tractarem l’escopeta Winchester Model 1887 que porta Terminator interpretat per Arnold Scharzenegger a Terminator 2: Día del Juicio (1991).

L’escopeta Winchester Model 1887 i la Winchester Model 1901 són escopetes d’acció de palanca dissenyades pel dissenyador americà d’armes John Browning i produïdes per l’empresa Winchester Repeating Arms Company a finals del segle XIX i principis del XX. Aquesta escopeta és popularment coneguda per la seva potència i força amb que surten les bales. El pes de l’arma és de 1680 grams i pot carregar fins a 5 cartutxs de calibre 10 o 12. Una de les peculiaritats de la Winchester Model 1887 és el seu dipòsit més petit que les escopetes tradicionals. Això permet una millora en la maniobrabilitat de l’escopeta en el moment de dirigir-la o apuntar-la cap a diversos objectius.

terminator-2-winchester-shotgun-custom-original-prop-02-x1200
Escopeta Winchester Model 1887. Imatge extreta de Original Prop

Al llarg del temps, l’empresa Winchester ha creat diversos models d’escopetes com la Winchester Model 1866, Winchester Model 1873, Winchester Model 1876, Winchester Model 1886, Winchester Model 1892 (tractada en aquest blog en un post sobre l’escopeta deJohn Wayne), Winchester Model 1894, Winchester Model 1895, Winchester Model 88 o Winchester Model 9422. Després de més de 100 anys de la creació de la Winchester Model 1887 ha aparegut en alguns videojocs actuals com Call of Duty: Modern Warfare 2 o Call of Duty: Modern Warfare 3, un videojoc que només fa un any que ha sortit a la venta.

En el film Terminator 2 (1991), Terminator interpretat per Arnold Scharzenegger manté un dur enfrontament amb el T1000, un androide del futur creat per executar i complir missions d’assassinat. Aquest personatge està interpretat per Robert Patrick, actor de nombroses pel·lícules actuals com les recents App (2013) o Two Guns (2013). La pel·lícula es basa en la seqüela de la primera pel·lícula Terminator (1984) i aquest film es basa en la continuació de la saga. La tercera part d’aquesta saga no va sortir fins el 2003 amb Terminator 3. Rise of the Machines.

600px-T2JDWin1887-7
Terminator amb la Winchester Model 1887 a Terminator 2: Día del Juicio (1991). Imatge extreta de Viquipèdia
800px-T2JDWin1887-6
Terminator carregant la Winchester Model 1887 a dalt de la moto i amb una sola mà. Un dels fet que crida més l’atenció de Terminator i la Winchester. Imatge extreta de Viquipèdia

Tot seguit trobem el vídeo de la famosa escena de la pel·lícula Terminator 2: Día del Juicio en que Terminator persegueix al T-1000 conduint una moto i disparant amb la Winchester Model 1887. L’androide del futur condueix un camió temeràriament perseguint al jove John Connor. Des de dalt de la moto, Terminator intenta rescatar el nen i matar al T-1000. Amb una mà condueix la moto, i amb l’altre dispara la Winchester Model 1887, sense sentir el retrocés ni cap dificultat al disparar la potent escopeta. Pels que no heu vist l’escena no us la podeu perdre, i pels que ja l’heu vist alguna vegada segur que teniu ganes de tornar-la a veure. Aquesta escena de Terminator portant la moto i disparant la Winchester enfrontant-se al camió és per molts una de les millors escenes de la història del cinema o, si més no, del cinema d’acció.

Terminator 2 – Chase Scene [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s