La pistola personalitzada de Jules Winnfield

El següent post alegrarà a moltes persones ja que tracta sobre l’arma d’un personatge d’una pel·lícula que molts lectors estaven esperant que sortís en el blog. Aquesta pel·lícula es tracta de Pulp Fiction estrenada l’any 1994, una pel·lícula de culte que ha marcat un estil en la història del cinema i que ha sigut influencia per guions i films posteriors. Un dels personatges principals de la pel·lícula és Hitman Jules Winnfiel, interpretat per l’inconfusible Samuel L. Jackson. En aquest post ens centrarem en l’anàlisi de la seva pistola. Aquest curiós personatge que llegeix un capítol de la Biblia (Ezequiel 25:17) abans de matar a les seves víctimes porta una pistola personalitzada Estrella Model B 9mm (Star Model B).

StarBNickelPulpFiction
Star Model B 9mm amb acabat personalitzat de níquel brillant platejat. Imatge extreta de IMFDB

L’Estrella Model B de Jules Winnfield conté un acabat personalitzat de níquel brillant platejat amb algunes perles de decoració a l’empunyadura. La pistola té un calibratge de 9x19mm, és a dir,  9mm. Originalment el calibratge utilitzat per aquesta arma era els cartutx .45 APC (11.43x23mm) però el 1985 es va canviar pel cartutx 9mm. L’origen espanyol de la pistola fa que aquesta sigui coneguda arreu del món com “Estrella Modelo B”. Que Jules Winnfield porti aquesta pistola a la pel·lícula Pulp Fiction no és una casualitat, i és que aquesta arma apareix en moltes més pel·lícules de Hollywood. Un exemple és en la pel·lícula 2 Guns (2013) dirigida per Baltasar kormákur i protagonitzada per Denzel Washington i Mark Wahlberg. L’agent federal Boobt Trench interpretat per Washington també porta una Star Model B 9mm.

A Pulp Fiction, Jules Winnfield i Vincent Vega (John Travolta), treballen d’assassins a sou per un mafiós anomenat Marsellus Wallace. A continuació, trobem una de les escenes més emblemàtiques i inoblidables de la pel·lícula en què Jules i Vincent van a saldar comptes a una habitació d’un hotel on es troben 3 persones. Winnfield comença les seves amenaces entre les quals destaca la frase “Say What again”, en català vindria a ser “digues què un altre cop”. En el vídeo podem veure la pistola personalitzada Estrella Model B 9mm de Jules Winnfield.

Pulp Fiction Say What Again I Dare You [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a Youtube

A continuació, algunes imatges de la pel·lícula en què veiem Jules Winfield i la seva arma, així com Vincent Vega i la seva pistola Auto-Ordnance M1911A1 .45 (també tractada en aquest post).

600px-Pulp-star1
Vincent i Jules agafant les pistoles del maleter amb el famós “Pla maleter” de Quentin Trantino. Imatge extreta de Viquipèdia
600px-Pulp-star2
Jules saldant comptes amb la Star Model B 9mm. Imatge extreta de Viquipèdia
600px-Pulp-star5
Jules apuntant la pistola en l’escena inicial i final dePulp Fiction. Imatge extreta de Viquipèdia
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s