La pistola que ha marcat una saga

El post que tractarem a continuació va destinat a l’arma d’un personatge que ha aparegut en moltes pel·lícules d’acció destacades per l’espectacularitat i els tirotejos. També ha participat en pel·lícules tant destacades com Pulp Fiction, Sin City The Sixth Sense. En el post d’avui tractarem la Beretta 92FS de Bruce Willis a la saga anomenada Die Hard  a Amèrica o La Jungla de Cristal a l’Estat Espanyol. L’actor interpreta el personatge de John McClane, un detectiu de la New York City Police Department i Los Angeles Police Department i que porta aquesta pistola durant les cinc pel·lícules que conformen la saga Die Hard.

Les Beretta consisteixen en una sèrie de pistoles semiautomàtiques dissenyades i fabricades per l’empresa Beretta d’Italia ( Fabbrica D’ Armi Pietro Beretta S.P.A.). El primer model es va crear el 1972 i es van treure al mercat 5.000 còpies. A partir de l’any 1985 les Forçes Armades dels Estats Units van decidir reemplaçar la pistola Model 1911A1 per la Beretta 92FS (La de Bruce Willis a la saga Die Hard). Actualment l’empresa segueix produint noves variants de pistoles. El disseny de les Berettas es produeixen principalment en quatre configuracions diferents: FS (John McClane), GD i DS). Per a més informació pots consultar la taula de tots els models de Beretta que s’han creat.

beretta
Beretta 92FS. Imatge extreta de Taringa

La Beretta 92FS que porta John McClane a la saga Die Hard consisteix en una arma creada com a millora pel model anterior. Al ser una arma que utilitzava l’exèrcit dels Estats Units es va dissenyar de manera que totes les parts fossin 100% intercanviables per qüestions de simplificar el manteniment. La pistola també incorpora una base en forma de curva a la empunyadura per ajudar a l’hora d’apuntar. La Beretta 92FS és una pistola semiautomàtica que utilitza un calibratge de cartutxos 9×19 mil·límetres Parabellum (la seva abreviació és 9 mm).

WillisBer92
John McClane amb la Beretta 92FS enmig d’un tiroteig. Imatge extreta de Wikipedia

Die Hard es tracta d’una de les sèries de pel·lícules d’acció més exitoses a nivell crític i comercial. Està composta per tres pel·lícules (les més antigues) publicades al segle XX i les dos més recents que ja s’han produït al segle XXI. McClane ha portat la Beretta durant tota la saga, de manera que apareix en cada una de les cinc pel·lícules: Die Hard (1988), Die Hard 2 (1990), Die Hard with a Vengeance (1995), Live Free or Die Hard (2007) i A Good Day to Die Hard (2013). En castellà i en ordre cronològic els títols canvien notablement tot i que es tracten de les mateixes pel·lícules: La Jungla de Cristal (1988), La Jungla de Cristal 2: Alerta Roja (1990), Jungla de Cristal: La Venganza (1995), La Jungla 4.0 (2007) i La Jungla de Cristal 5: Un buen día para morir (2013). La saga també ha servit d’inspiració per a videojocs o còmics.

L’arma de McClane s’ha convertit en un element important dintre de la pel·lícula, de manera que en el protagonista mai es separa de la Beretta 92FS. Un altre dels elements significatius de la saga és la frase que sempre diu Bruce Willis i que ha esdevingut una de les més emblemàtiques del cinema. “Yippee-ki-yay, motherfucker!“, vindria ser com un  “t’he fotut fill de p***!”, i sempre l’anomena en enfrontaments contra enemics importants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s