“Saludeu el meu Petit Amic”

Aquesta consisteix en una de les frases més famoses del cinema, o si més no, està dintre de les 10 frases més emblamàtiques i conegudes de l’història del cinema. Say Hello To My Llittle Friend, en català “Saludeu el meu Petit Amic”, va ser la frase que va dir Tony Montana (Scarface)  interpretat per Al pacino a la pel·lícula Scarface (1983).  Aquest interpretava el paper  del narcotraficant mafiós refugiat als Estats Units. Doncs bé, el post d’avui va dedicat a Scarface i a la seva Ametralladora Colt 15 o CAR 45 amb un llançador de granades M203.

600px-M16A1M203ScarfaceCombo
Ametralladora Colt 15 amb llançagranades incorporat. Imatge extreta de la pàgina web: <http://www.imfdb.org/wiki/Scarface_(1983)>

Tony Montana (Scarface) porta una Ametralladora Colt 15 o CAR-15 amb un llançador de granades M203 incorporat a sota el canó de l’ametralladora, de manera que l’arma consta de dos canyons, un de bales i l’altre de granades. La Colt 15 forma part d’una familia de fusells d’assalt venuts per la companyia Colt a finals de la dècada dels 60 i inicis dels 70. També formaven part d’aquesta col·lecció d’assalt la AR-15 i la M16. Aquesta última també surt a la pel·lícula Scarface (1983) en la seqüència del tiroteig final que veurem al final d’aquest post. Alguns dels sicaris sud-americans porten aquest fusell d’assalt M16.

L’ametralladora Colt 15 també va ser una de les armes més utilitzades pel Exèrcit dels Estats Units fins després de la Guerra del Vietnam. En quan al llançador de granades incorporat a l’arma dispara granades de mà que exploten al moment en què impacten contra l’objectiu. Aquest complement que porta l’ametralladora també es va utilitzar en la pel·lícula americana Predator (1987) protagonitzada per Arnold Schwarzenegger.

Una dada important de la pel·lícula i relacionada amb les armes i la fotografia és que per donar més espectacularitat a les fogonades que sortien de l’ametralladora al disparar, els obturadors de les càmeres estaven sincronitzats amb cada dispar de l’arma. D’aquesta manera, Al Pacino havia d’esperar una senyal conforme estava l’obturador obert per aconseguir aquesta entrada de llum i veure les estrelles de foc que sortien del canó de la Colt 45.

Instantánea-4-11-08-2013-11-49-a.m.-ua
Fogonada que surt de l’ametralladora Colt 15. Imatge extreta de la pàgina web: <http://www.universoarmas.com.ar/20130811-3997-scarface/>

A continuació, i com hem parlat anteriorment, trobem l’escena del tiroteig final de la pel·lícula Scarface on veiem al personatge principal enfrotant-se a una numerosa banda d’enemics. Amb la frase Say Hello To My Llittle Friend comença l’enfrontament amb multitud de persones i armes pel mig. Tony Montana i la seva Colt 15 amb el llançagranades personalitzat formen un dels tirotejos més emblemàtics de la història del cinema.

Scarface Escena (8/8) – Say Hello To My Little Friend [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a: <https://www.youtube.com/watch?v=0IK3618RB70>

Per acabar aquest post de Scarface i el seu petit amic, la Colt 15, trobem un vídeo de menys d’un minut en què veiem aquesta ametralladora en acció. El retrocés de l’arma sembla que no sigui la mateixa arma que utilitza Tony Montana en la pel·lícula, en què maneja aquesta ametralladora amb una facilitat increïble… i pràcticament sense apuntar!

Colt AR-15 Slide Fire Shooting Action [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a: <https://www.youtube.com/watch?v=LZiw0pQoSaY>

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s