La màquina de matar de Clint Eastwood

El post d’avui anirà dedicat a l’arma d’un personatge conflictiu i que ha marcat la història del cinema. Senyors i senyores, estem parlant de l’inspector Callahan i el seu revòlver Model 29 calibre 44 magnum. El més segur és que al sentir aquest nom us hagueu quedat igual, que no us hagi vingut cap personatge en la ment. Segurament el coneixareu millor com Harry el sucio. Aquest personatge està interpretat per Clint Eastwood, un dels actors més importants del cinema western i probablement de la història del cinema.

500px-Smith_wesson_44mag_8inch_barrel
Revòlver Model 29 .44 Magnum. Imatge extreta de Kienyke

Dirty Harry (Harry, el sucio) també és el nom de la primera pel·lícula estrenada el 1972 en què va sorgir aquest personatge. El revòlver que utilitza l’inspector s’anomena Smith & Wesson Model 29 i compte amb sis cartutxos de calibre .44 Remington Magnum Consisteix en una de les armes curtes més poderoses que existeixen. Dies després de l’estrena d’aquesta primera pel·lícula, Smith & Wesson, el fabricant de l’arma, tenia una llista d’espera de 25.000 revòlvers. Totes les persones que havien vist la pel·lícula volien tenir la M29 .44 Magnum per poder-se sentir com Harry el sucio. El vídeo que trobem a continuació consisteix en una de les seqüències finals de la pel·lícula Dirty Harry (1972), en què podem veure amb quina facilitat manejava el revòlver l’inspector Callahan, així com la gran punteria que tenia, sense importar-li el retrocés o la potència de l’arma.

Harry el sucio (Final) [Material Audiovisual] Espanya. Disponible a: <https://www.youtube.com/watch?v=W8UT6nvKa8M&gt;

Clint Eastwood va rodar quatre pel·lícules interpretant el personatge de Harry el sucio: Magnum Force (1973), The Enforcer (1976), Sudden Impact (1983) i The Dead Pool (1988). En totes aquestes 4 pel·lícules l’arma utilitzada era la M29 .44 Magnum. Aquest revòlver permet una càrrega superior de pólvora per poder tenir més energia, és a dir, poder disparar el projectil amb molta més potència. Com a conseqüència, té un gran retrocés al disparar. Actualment, el revòlver preferit per Harry el sucio en les seves pel·lícules s’utilitza per la caça d’animals a Amèrica del Nord. Per acabar aquest post trobem un vídeo actual de com funciona la M29. El gran retrocés de l’arma i la potència en que surt la bala la converteixen en una arma molt poderosa.

The Powerful 44 Magnum Revolver [Material Audiovisual] Estats Units. Disponible a: <https://www.youtube.com/watch?v=DqU_ZN4_sgQ&gt;

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s