James Bond i la Walther PPK

El primer post d’aquest blog anirà destinat per l’arma d’un personatge de cinema que quasi tots coneixem. La primera pel·lícula d’aquest agent especial va ser el 1962 i des de llavors ha rodat 23 pel·lícules i el seu personatge ha passat per 6 actors diferents. L’última pel·lícula va ser fa tot just dos anys, per tant, aquesta saga d’acció fa més de 4 dècades que dura. Segurament molts de vosaltres ja sabeu de qui estic parlant. Pels que encara no ho sapigueu estem parlant de James Bond i la pistola Walther PPK que porta en moltes de les seves pel·lícules.

La pistola que James Bond porta a pràcticament totes les seves pel·lícules s’anomena Walther PPK. L’agent especial 007 utilitza aquesta elegant pistola alemana que va ser exportada per tot el món després de la Segona Guerra Mundial.  Aquest model de pistola va ser molt popular entre les Forces Armades d’Europa ja que és un model fàcil de portar i d’amagar i compte amb un fantàstic mecanisme d’acció. D’altra banda, és una pistola que es pot recarregar molt fàcilment gràcies a la seva maniobrabilitat.

Walther-PPK
Walter PPK. Imatge extreta de Viquipèdia

Al llarg de diverses pel·lícules, James Bond ha anat canviant de persontage però la seva pistola pràcticament s’ha conservat sent sempre la mateixa. L’agent especial va confiar en la Walther PPK en les seves 17 misions fins a la pel·lícula Tomorrow Never Dies. Va tornar a utilitzar-la a Quantum of Solace per a missions que demanaven un treball més sutil, amb un silenciador acoplat al canyó. Durant aquest període de pel·lícules entre Tomorrow Never Dies i Quantum of Solace la va reemplaçar per la Walther PP9.

La Walther PPK també és coneguda mundialment com la pistola que va utilitzar Hitler per suicidar-se. D’altra banda, aquesta pistola s’ha convertit en una icona del cinema ja que és la usada per James Bond, al igual que el famós: “Martini amb Vodka mesclat, no agitat” o el seu Aston Martin. Per saber més sobre aquest emblemàtic personatge de cinema, les seves armes, noies, pel·lícules, cotxes, etc, entra en aquesta pàgina.

A continuació, i per acabar aquest post, trobem un reportatge de 5 minuts de durada en anglès sobre les armes de James Bond. Aquest dedica bona part del vídeo a l’esmentada Walther PPK, tot i que també tracta altres pistoles que ha usat.

The Guns of James Bond [Material Audiovisual] Anglaterra. Disponible a Youtube

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s